Проф. Радка Аргирова:  Ваксините са ефективни при всички мутации и варианти на COVID

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нови рекорди на поредната вълна от COVID пандемията. Скок на новозаразените, скок на настанените в болници, рекорд на починалите. Отбелязахме и рекорд на новозаразените деца, увеличават се лавинообразно и карантинираните паралелки с ученици. На този фон рязко спадат желаещите да се ваксинират. Вероятно ще отбележим и рекорден брой бракувани и унищожени ваксини, които всички ние сме платили.

“Първи сме по смъртност, защото не се ваксинираме. Няма друга причина за това”, категорична беше вирусологът проф. Радка Аргирова - гост в студиото на “Денят започва”.

Според нея поне 50% от българите е можело да бъдат напълно ваксинирани до момента.

“В самото начало кампания нямаше, а трябваше да има. След това настана другият вид бъркотия, за да не кажа хаос, когато се оказа, че има всички видове ваксини и хората питаха какво се препоръчва и коя да изберат. Отново не беше комуникирано по никакъв начин с широката аудитория”, припомни тя и обобщи: “Трябва да се каже едно - ваксините абсолютно помагат засега и те са ефективни при всичките мутации и варианти. Това истината!”

По думите ѝ третата доза е препоръчителна за възрастните хора над 65 години, макар и не за всички, и за хората с намалена функция на имунната система - трансплантирани, с онкологични заболявания, с автоимунни тежки заболявания.

Какво още коментира проф. Радка Аргирова вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад